seksioni i parė i " seminareve trajnuese nė Ekonometri- 2014 "

February 10th, 2014

seksioni i parė i

seksioni i parė i " seminareve trajnuese nė Ekonometri- 2014 "

Fakulteti i Ekonomisë dhe i Shkencave Administrative filloi  javën e parë më 8 shkurt 2014 seksionin e parë te " seminareve trajnuese në Ekonometri- 2014 " . Ky seminar u mbajt për të gjithë anëtarët  e Fakultetit, akademike dhe studentët e doktoraturës të Fakultetit dhe ishte i bazuar në " regresionin e serive kohore jo - stacionare : Si të kryhet një aplikim duke përdorur E- Views " . Seksioni i parë është bërë dhe moderuar nga Dekani i Fakultetit të Ekonomisë dhe Shkencave Administrative , Prof.Dr. Gungor Turan .
 
Dekani i Fakultetit të Ekonomisë dhe Shkencave Administrative , Prof.Dr. Gungor Turan uroi të pranishmit dhe theksoi rëndësinë e të paturit e një seminari tjetër  trajnues te Fakultetit , javën që vjen mbi " Regresin e te Dhënave Panel"  : Si të kryhet një aplikim duke përdorur STATA-n, aftësitë në kontekstin e  përgatitjes se stafit tonë dhe studentëve te doktoraturës për të qenë të suksesshëm në karrierën e tyre akademike .
 
Seminari u pasua nga diskutime dhe shkëmbimi i pikëpamjeve në mes pjesëmarrësve , duke përdorur shembuj konkretë në përputhje me kërkesat e tregut të punës , si dhe të mësuarit gjatë gjithë jetës dhe aktiviteteve të vazhdueshme arsimore të cilat do të kenë një kontribut pozitiv në punësimin e të diplomuarve universitarë.