Vizita tė Studentėve nė Kompani - Abissnet

December 2nd, 2016

Vizita tė Studentėve nė Kompani - Abissnet

Vizita tė Studentėve nė Kompani - Abissnet

Klubi i Sipërmarrësve të Epokës në bashkëpunim me Departamentin e Financë-Bankës ka organizuar një zinxhir të Vizitatave të Studentëve në kompani për vitin akademik 2016 - 2017. Kryesisht, në fokus të pjesëmarrjes janë studentët e Financë-Bankës në gjuhën shqipe, por jo vetëm. Qëllimi i këtij aktiviteti është të ofrojë studentëve një pasqyrë në lidhje me pune e brendshme të kompanive, u jep atyre mundësinë për të shkuar përtej akademikëve dhe të ketë një perspektivë praktike të tregut të punës.
 
Vizita e parë u organizua në ambientet e kompanisë Abissnet  më 2 dhjetor. 11 studentë të vitit të 3-të Financë-Bankë në programin e gjuhës shqipe morën pjesë me Këshilltaren e tyre Akademik znj Erinda Imeraj. Vizita kishte dhe një surprizë të madhe në lidhje me stafin mikpritës të Abissnet. E diplomuara nga Universiteti Epoka znj. Emirjona Huti, tani specialiste e Burimeve Njerëzore në Abissnet mbajti një fjalim të ngrohtë mikpritëse për studentët dhe i shoqëroi ata në ambientet e kompanisë, duke shpjeguar atyre në detaje zinxhirin e vërtetë të punës atje. Vizita kishte për qëllim për të kthyer diskutimin me studentët si një seminar trajnues në lidhje me përgatitjen e CV-së, aplikimet dhe intervistat e punës, ndërkohë që u dhanë shembuj të intervistave të ndryshme që kanë shkuar keq apo mirë. Në fund një çertifikatë pjesëmarrje është shpërndarë për secilin prej nxënësve, ndërkohë që bashkëpunimet e tjera pritet të vazhdojnë me Abissnet .
 
Zinxhiri i vizitave Studentore në kompani do të vazhdojë edhe në kompanitë e tjera, bankat dhe institucionet të ndryshme në Shqipëri , me mbështetjen e madhe të Departamentit Financë-Bankë dhe  dhe Dekani i Studentëve të Universitetit Epoka.