"Next Generation Forum" neFrankfurt, Gjermani

May 28th, 2013

FEAS mori pjesë në "Next Generation Forum" neFrankfurt, Gjermani
28 Maj 2013
 
Një grup prej 8 studentësh të Fakultetit të  Finance- Banke dhe  Departamenteve tëEkonomisë te Universitetit Epoka kanë marrë pjesë në Forumin Next Generation , më 24-26 maj 2013 mbajtur në Frankfurt Gjermani , mes të cilave: Adeilda Spaho , Aleda Kushta , Iris Kruja , Jonada Tafa , Livia Nikolla ,Mimi Hoxha , Riada Berhani dhe Sidita Rreshketa .
 
Veprimtaria u organizua nga një grup i studentëve të Universitetit Gëte në Frankfurt , me temë kryesore perballimi i mundësive, menaxhimi i rreziqeve. Ajo u zhvillua për herë të parë vitin e kaluar, ne maj 2012.
 
Ishin të pranishëm studentë nga e gjithë bota dhe nga universitete të mirënjohura si : Universiteti Bocconi, University Jacobs etj .
 
Gjatë ketij forumi u diskutuan çështjet aktuale ekonomike me akademikë dhe udhëheqës botërore të tille si Dr. Wolf Klinz ( MEP , kryetari CRIS ), Marting Bekimit ( CEO i AG Commerz - bankare ) , Prof Dr Hans - Olaf Henkel ( Ish- CEO i IBM Evropa , Lindja e Mesme dhe Afrika dhe një anëtar aktiv i Amnesty International ) , Dr.Michael Gottgens ( Partner Menaxhues Deloitte & Touche ) , Frank Mattern ( Partner Menaxhues McKinsey & Company ) , Christian Ricken ( shefi Operative Zyrtar Deutsche Bank ) , Johannes Kindler ( Këshilltar i lartë , i gjykatës Bird Bird & LLP ) , Hans - Jörg Naumer ( Global Shef Research Allianz Global Investitorët ) , etj. Disa nga este e diskutuara ishin : "Një e ardhme më e mirë e Evropës" , "Rregulloret e Bankës dhe trajtimit te rrezikut sistematik ", "Globalizimi dhe ndikimi i saj" , "Lidershipi", "Fillimi rrezikut" , "Shtypja financiare" , etj , .
 
Dita e dytë e forumit i është kushtuar krejtësishtstudentëve , duke marrë pjesë në seminaret e organizuara .
 
Në mesin e një sërë temash të seminarit nxënësit tanë morën pjesë në tema te ndryshme ku nxënësit patën mundësi të thonin mendimin e tyre dhe të diskutojnë me njëri- tjetrin, si dhe me moderatorët .
 
Në fund secili pjesëmarrës është shpërblyer me një çertifikatë të pjesëmarrjes .
 
Përveç këtyre,  ekipi i Next Generation Forum ka mbajtur aktivitete të ndryshme sociale si Gala Dinner gjatë ditës së parë, Dreka e Biznesit dhe Partisë, Darka gjatë ditës së dytë dhe një udhëtim me varkë dhe turne gjatëqytetit.
 
Këto lloje të ngjarjeve të japë studentëve mundësi për të zgjeruar njohuritë e tyre , të ndajnë idetë e tyre dhe për të krijuar një rrjet multi-kulturor . Për këto arsye , ne inkurajojmë studentët tanë të marrin pjesë në këto lloj ngjarjesh .