Forum i Hapur: Si te Luftohet Papunesia nga te Rinjte

March 28th, 2013

Klubi Studentor "Womens Leadership"organizoi Forumin e Hapur "Si mund të luftohet papunësia nga Rinia ", më 28 mars, 2013 në sallën e konferencave. Forumi filloi me informacion të shkurtër mbi sfidat e te ardhmes konkurrencën në internet dhe vazhdoi me prezantimin e projekteve të tyre të përbërë nga dy grupe. Grupi i parë ishte Elena Pici, Jona Hoxhaj dhe Haris Krasniqi dhe i dyti Mimi Hoxha, mentoruar nga Znj Eglantina Hysa.

Ata kanë marrë pjesë në këtë konkurs me temë: Bëni atë punë! fokusi i të cilit ishte për të dalë me zgjidhje se si të rinjtë mund të luftuar papunësinë e të rinjve, duke pasur parasysh se 1 miliard të rinjtë janë vlerësuar të jenë të papunë nga 10 vitet e ardhshme. Zgjidhja ekipi i parë u quajt "Aktivizo Punësimin" dhe kjo konsistonte në tre zgjidhje kryesore: Shpikësit e Punes (e reja të trajnimit për t'u bërë sipërmarrës), Career Consultancy (organizimi ditë konsulence karriere) dhe Arsimi Profesional (promovuar avantazhet e arsimit profesional dhe ndarjen e punës dhe specializimin ). Dhe zgjidhja Mimi ishte "Rrjetëzimi për të shërbyer në nivel lokal, duke fituar shikueshmëri konkurrues dhe punësim", e cila përbëhej në zgjidhjen shqiptar për t'u përgjigjur në punësimin e të rinjve për 13% norma zyrtare e papunësisë dhe një numër të madh të të rinjve që hyjnë në treg. Prof. Dr. Güngör Turan, Dekan i Fakultetit të Ekonomisë dhe Shkencave Administrative, Assist.Prof.Dr.Urmat Ryskulov Shef i Departamentit Banke dhe Finance dhe Assist. Prof.Dr. Mustafa Uc Shef i Departamentit të Administrimit të Biznesit ishin të pranishëm në këtë ngjarje dha përfaqësuesit të Universitetit Epoka dorëzuan certifikata për konkursin: "sfida të ardhmen".