Debati "Watch It vs Read It"

January 27th, 2015

Debati

Debati "Watch It vs Read It"

Me 27 Janar 2015, Klubi studentor "Book Lovers" organizoi debatin "Watch it vs Read it". Debati fokusohej ne eksplorimin e ciles prej tyre duhej perdore, duke qene se ndonjehere ato plotesojne njera tjetren ndersa here te tjera garojne me njera tjetren

Nje liber i mire eshte shpesh transformuar ne nje film te mire dhe jo e kunderta. Nga ana tjeter, industria e filmit eshte duke u zhvilluar shume shpejt dhe nuk mund te themi te njejten gje per industrine e librit.

Secili nga ne zoteron te pakten nje paisje ekran dixhital. Kjo u provua edhe njehere gjate debatit, kur Mr. Alban Tartari, lideri i grupit "Pro Librave" pyeti audiencen te tregonin telefonat e tyre. Megjithekete, te gjithe jemi dakort qe imponimi i ideologjise filmat konsiderohen me te mire se librat, eshte nje mision i pamundur. Nga ana tjeter, Mr. Julian Deda, komediani i mirenjohur Shqiptar, lideri i "Pro Filmave" nenvizoi se vizualiteti i informaiconit eshte pak a shume si koncepti i fast food. Ne i shikojme filmat qe te ngopim kuriozitetin tone, ndersa librat te ngarkojne me teper emocionalisht kur je duke i lexuar.

Ne fund te debatit, paneli ra dakort qe balanca ndermjet librave dhe filma eshte me e mira per te siguruar dhe nje impakt me te forte.